British Banking Giant blockerar Bitcoin och Cryptocurrency Transactions

Den största banken i Storbritannien med tillgångar vägrar att göra transaktioner med kryptovalutabörser.

Sunday Times rapporterar att HSBC varken kommer att behandla kryptovalutabetalningar eller tillåta plånbok-till-banköverföringar.

Den Londonbaserade tidningen tillägger att medan andra stora banker accepterar kryptovalutaöverföringar från digitala plånböcker till kundernas bankkonton, kommer många att blockera kreditkortstransaktioner om det handlar om att köpa eller sälja Bitcoin (BTC).

Nyheten kommer några dagar efter att Bitcoin skrivit ut sin högsta nivå på 41.941 $.

Sunday Times förklarar att Bitcoin Loophole som vill tjäna pengar på sina vinster måste konvertera sina innehav till fiatvaluta som euro eller pund innan banken kan acceptera medlen. Innehavare av digitala tillgångar riskerar att hålla sina pengar i ett kryptobörs såvida de inte kan hitta en bank som kommer att tillgodose deras behov.

Rapporten sammanfaller med en varning från den brittiska finansiella tillsynsmyndigheten, Financial Conduct Authority (FCA), om att kryptovalutainvesterare riskerar att förlora hela sina investeringar.

”Att investera i kryptotillgångar, eller investeringar och utlåning kopplade till dem, innebär i allmänhet att man tar mycket höga risker med investerarnas pengar. Om konsumenter investerar i dessa typer av produkter borde de vara beredda att förlora alla sina pengar. ”

I oktober förbjöd FCA försäljningen av kryptoderivat till detaljhandelskonsumenter.

”Konkurrensverket anser att dessa produkter är olämpliga för detaljhandelskonsumenter på grund av den skada de utgör. Dessa produkter kan inte värderas pålitligt av detaljhandelskonsumenter på grund av:

  • den underliggande tillgångens inneboende natur, vilket innebär att de inte har någon tillförlitlig värderingsgrund
  • förekomsten av marknadsmissbruk och finansiell brottslighet på sekundärmarknaden (t.ex. cyberstöld)
  • extrem volatilitet i kryptoasset-prisrörelser
  • otillräcklig förståelse för kryptoassets av detaljhandelskonsumenter
  • brist på legitimt investeringsbehov för privatkunder att investera i dessa produkter. ”

Populär handlare säger tre ‘Sleeping Giant’ kryptotillgångar som kommer att bryta ut i februari

Altcoin Daily-värd och kryptohandlare Austin Arnold spårar tre altcoins som han tror har potential att explodera nästa månad när projekten redo för stora meddelanden.

Högst upp på Arnolds lista smart kontraktplattform Cardano (ADA). Kryptostrategen berättar för sina anhängare av 388 000 personer på YouTube att han är hausse på Ethereum-konkurrentens planer på att ge stöd för inbyggda tokens.

”På samma sätt som ERC20-tokens kan utfärdas på Ethereum kommer tillgångar till Cardano. När? Nåväl, det datumet närmar sig närmare och närmare och medan mycket av Cardano-samhället tänker att vi förmodligen kommer att stiga till en händelse i slutet av januari, snedstreck stöd för inhemska tillgångar, från min forskning, verkar det som den nuvarande planen är för [det ] släpps i mitten av februari. ”

Dessutom framhäver Austin att Cardano snart kommer att övergå från Shelley till Goguen, vilket gör det möjligt för plattformen att utfärda tillgångar som är lika säkra som ADA och som inte kräver smarta kontrakt.

Som nummer två kommer Sushiswap (SUSHI). Arnold säger att det decentraliserade börsen (DEX) kommer att göra ett stort stänk nästa månad efter att Sushi lanserat en ambitiös färdplan för 2021.

”Här är höjdpunkterna i den här nya färdplanen: en kedjekoppling DEX som kommer att aktiveras av RUNE och Moonbeam, och implementering i Polkadot-kedjan, samt en helt decentraliserad styrningsstruktur i slutet av 2021. Det betyder att de är trender mot mer decentraliserad, vilket för mig är hausse. Också hausse, implementera en kedjekedja DEX med hjälp av Polkadot. Det är stort. Det betyder att de kommer att kunna arbeta med alla.”

Arnold beskriver också lanseringen av BentoBox, en utlåningslösning. Enligt kryptoanalytikern indikerar flytten Sushiswaps försök att modernisera sin image från en automatiserad marknadsförare till möjligen ett decentraliserat finansieringsprotokoll (DeFi).

Att stänga ut Arnolds lista är en annan smart kontraktsplattform: Neo. Altcoin Daily-värden noterar att stora förändringar kommer till protokollet som i branschen kallas det kinesiska Ethereum (ETH).

Similar Posts